Corona Updates

Datum: 28-05-2021

Corona update 15 februari 2022

Goed Nieuws!!!! We zijn blij u mee te kunnen delen dat het zwembad met onmiddelijke ingang weer op alle fronten normaal geopend is. De monkapjesplicht en de 1,5 meter afstand is vervallen en bezoekers zijn weer welkom. Let wel: Tot vrijdag 25 februari is het corona toegangsbewijs CTB nog wel verplicht. Vanaf de 25ste vervalt deze verplichting. Dus u mag weer binnen naar uw kind komen kijken. We willen u nog wel wijzen op het feit dat sommige tijden bijvoorbeeld m.b.t. banenzwemmen gewijzigd zijn. Kijkt u daarvoor even op de pagina openingstijden.

Als laatste willen we u wel verzoeken voorzichtig te blijven met elkaar. Bent u in contact geweest met een besmet persoon, kijk dan nog even buiten of voelt het voor u prettiger om wel een mondkapje te dragen, doet u dat dan gerust!!

Corona update 18 december 2021

De aangekondigde maatregelen van zaterdag 18 december j.l. zijn helaas ook van invloed op het gebruik van het zwembad. Maar er is wel goed nieuws voor de zwemlessen.

De zwemlessen voor het A, B en C diploma mogen gewoon doorgaan tot 17.00 uur! Ook therapeutisch zwemmen is toegestaan. 

Voor alle andere doelgroepen is het zwembad helaas tot nader order gesloten. Zodra e.e.a. weer verandert, zullen wij dit direct via de site communiceren.

Corona update 29 november

Met de nieuwe maatregelen van vrijdag 26 november j.l. moet ook het zwembad de komende 3 weken om 17.00 uur de deuren sluiten.De meeste lessen kunnen gelukkig doorgaan. Een aantal ervan zijn verzet naar de zaterdagochtend en zaterdagmiddag. De ouders/verzorgers zijn hiervan op de hoogte gebracht.

Speelzwemmen: De komende 3 weken is de tijd van het speelzwemmen op de woensdagmiddag gewijzigd in:      van 13.30 uur tot 14.30 uur

Het Banenzwemmen op donderdagavond kan ook de komende weken niet plaatsvinden. Maar op dinsdag en vrijdag kunt u natuurlijk wel op de gebruikelijke tijden baantjes zwemmen.

We houden u op de hoogte. Dank voor uw begrip en medewerking.

CORONA UPDATE 6 november

Beste bezoekers van zwembad Dol-fijn,

Helaas zijn de nieuwe maatregelen, die door het kabinet zijn opgelegd, ook deze keer weer van invloed op alle zwembaden, dus ook in ons zwembad.

Gelukkig kunnen alle activiteiten doorgaan en komen de aanpassingen grotendeels overeen met wat we al gewend waren net voordat de maatregelen van tafel gingen. Daar sluiten we graag op aan.

Dit zijn in het kort de maatregelen die we behoren te volgen vanaf 6 november a.s. en die gelden voor alle gebruikers en bezoekers van ons zwembad.

  • Leszwemmen voor kinderen en jongeren tot 18 jaar mag zonder beperkingen.

Ouders van kinderen die naar zwemles gaan en die binnen komen dienen hun QR code te kunnen tonen. Ouders die niet gevaccineerd en geen test kunnen laten zien  kunnen hun kinderen bij de voordeur afzetten en ze met makkelijke kleding, met daaronder de zwemkleding brengen.

  • Om toegang te verkrijgen tot  het zwembad is  voor personen vanaf 18 jaar een geldig coronatoegangsbewijs verplicht. (Let op: er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn ,  zij hoeven geen coronatoegangsbewijs te tonen. Denk hierbij aan zwembadpersoneel, leerkrachten en vrijwilligers.)
  • Bij de kassa van het zwembad zal een QR-code scanning plaatsvinden en een ID getoond moeten worden, voor iedereen vanaf 18 jaar.
  • Indien je niet kan voldoen aan bovenstaande, dan mag je helaas de ruimte waar de zwemactiviteit plaatsvindt niet betreden.
  • Vanaf de leeftijd van 13 jaar ben je verplicht een mondkapje te dragen in de hal van het zwembad.
  • Er is een dringend advies om buiten het water 1,5 m afstand te houden. De hal van het zwembad is niet zo heel groot, daarom verzoeken wij u om zoveel mogelijk buiten te wachten of via de buitentribune de les te volgen.

We maken een uitzondering voor de kinderen die voor het eerst op les komen en in badje 1 zitten (kleuter- en watergewenningslessen). Zij mogen met hun kind mee naar binnen om hen te helpen met aan- en uitkleden voor de les. Daarna verzoeken wij u om het zwembad te verlaten.

Voor de hogere groepen, badje 2, 3, 4 en 5 zouden we het fijn vinden als u de kinderen in gemakkelijke kleding, met daaronder de zwemkleding brengt.

Wel willen we graag 2 ouders die elke les (1 voor de jongenskleedkamer en 1 voor de meisjeskleedkamer) toezicht willen houden tijdens het uit- en aankleden. In het zwembad ligt er in de hal een lijst klaar waarop u uw naam kunt invullen. Graag in overleg met elkaar. Aangezien juf Marianne en juf Colinda aan het lesgeven zijn zou dit voor hen een grote hulp zijn en ook iedereen een veilig gevoel geven als er toezicht is in de kleedkamers. Alle andere ouders verzoeken we om buiten te wachten.

We begrijpen dat dit voor de ouders en kinderen een vervelende situatie is maar op deze manier hopen we alles te doen om ervoor te zorgen dat veiligheid gewaarborgd wordt en wij Corona-vrij kunnen blijven.

We vertrouwen erop dat u deze aanwijzingen wilt opvolgen zodat we op een veilige manier weer aan de zwemlessen kunnen beginnen met alle groepen.

Dank voor de medewerking.

Met vriendelijke groet,

bestuur en personeel zwembad Dol-fijn.

Corona update 19 oktober 2021

Er kan en mag gelukkig weer veel meer!!!!!

Vanaf 25 september is de 1,5 meter afstand houden niet meer verplicht.

U bent van harte welkom in het zwembad om uw kind te helpen met omkleden en te kijken vanaf de hal of de buitentribune.

De tribune binnen is voorlopig nog gesloten omdat dit een kleine ruimte is met weinig ventilatiemogelijkheden.

Als u het nog niet prettig vindt om met veel mensen in een ruimte te zijn kunt u natuurlijk altijd op de buitentribune gaan kijken naar de vorderingen van uw kind.

Met vriendelijke groet,

Bestuur en personeel  Zwembad Dol-fijn

Corona update 7 juni 2021

GOED NIEUWS!!

We zijn heel blij met de verruimingen die zaterdag 5 juni zijn ingegaan. Vanaf deze datum zijn groepsactiviteiten weer toegestaan!

Op woensdag 9 juni start het vrijzwemmen voor de kinderen. Van 14.15 tot 15.45 uur

 

Op vrijdag 11 juni:

Start ouder en kind zwemmen in 2 groepen

Start vereniging d’Antilopen

Start Fifty-fit (voor deze groepsactiviteit is reserveren verplicht i.v.m. beperkte plaatsen)

Reserveren blijft ook verplicht voor banenzwemmen.

Opgeven kan via de mail, telefonisch of bij de kassa van het zwembad. Zij die zich hiervoor al hadden opgegeven kunnen nog steeds op diezelfde tijd komen.

Dinsdagmiddag van 11.45 tot 12.45 uur

Donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur

Vrijdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur en van 14.00 tot 15.00 uur.

Plaatsen zijn beperkt. Vol is vol.

Info@zwembaddolfijn.nl

0111-641383

 

Corona update 18 mei 2021

GOED NIEUWS!!

Vanaf 19 mei 2021 mag het banenzwemmen weer starten.

Vanaf 19 mei is er weer meer mogelijk in het zwembad. De versoepelingen gelden (helaas) alleen voor het banenzwemmen.  Het vrijzwemmen en het ouder/kindzwemmen mag nog niet beginnen. Zodra dit weer mogelijk is laten wij u het weten.

Reserveren is verplicht.

Opgeven kan via de mail, telefonisch of bij de kassa van het zwembad. Zij die zich hiervoor al hadden opgegeven kunnen nog steeds op diezelfde tijd komen.

Dinsdagmiddag van 11.45 tot 12.45 uur

Donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur

Vrijdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur en van 14.00 tot 15.00 uur.

Plaatsen zijn beperkt. Vol is vol.

Info@zwembaddolfijn.nl

0111-641383

Herstart zwemlessen 29 maart 2021!

Eindelijk is het dan zover!! De werkzaamheden zijn afgerond en we kunnen weer beginnen met de zwemlessen aan kinderen t/m 12 jaar. En ook het schoolzwemmen gaat komende week weer van start. Het bestuur heeft samen met de zwemonderwijzeressen een rooster gemaakt voor de particulaire zwemlessen die maandag 29 maart weer van start kunnen!!

We houden ook dan de geldende maatregelen van het RIVM in acht wat betekent dat de kinderen alleen naar binnen gaan en zich zelf omkleden en de ouders buiten wachten. Per groep mogen 2 ouders helpen. Met uitzondering van de kinderen van badje 1. Zij mogen nog geholpen worden met uit- en aankleden door hun ouders. Daarna verlaten de ouders het zwembad.

Corona update maart 2021

De zwembaden mogen weer open m.i.v. 16-03-2021 v voor kinderen tot en met 12 jaar, volgens de berichtgeving van het RIVM.

We zijn natuurlijk heel blij dat we weer mogen starten met de zwemlessen. Maar ….op dit moment is heropening van het zwembad helaas nog niet mogelijk omdat er nog groot-onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd worden. We verwachten wel dat deze op korte termijn gereed zijn.

We zien er naar uit om de kinderen weer les te mogen geven, zoals we dat ook voor de lockdown georganiseerd hadden volgens de maatregelen van het RIVM.

Corona update januari 2021

Helaas is het zwembad tot minimaal dinsdag 9 februari gesloten in verband met de nieuwste maatregelen tegen Corona van de Rijksoverheid.

Wij zullen u uiteraard verder informeren wanneer we weer open mogen gaan!


Corona-update 16-11-2020

A.s. donderdag, 19 november mogen we de lessen weer starten, die we 2 weken geleden moesten stoppen.  Alleen de lessen voor fifty-fit kunnen helaas nog niet starten, omdat er te weinig ruimte is om de afstand van minimaal 1,5 aan te kunnen houden.

Banenzwemmen kan nu op vrijdag van 13.00 – 14.00 uur of van 14.00 -15.00 uur. U moet zich vooraf wel eerst aanmelden. Dit kan in het zwembad of via de email (info@zwembaddolfijn.nl).

Ook voor baby/peuterzwemmen dient u zich vooraf aan te melen.

Op de woensdagmiddag kan als vanouds vrij gezwommen worden. Hier hoeven kinderen zich niet vooraf voor aan te melden.

Op de woensdagmiddag kan als vanouds vrij gezwommen worden. Hier hoeven kinderen zich niet vooraf voor aan te melden.

Afzwemmen

Ook mogen de kinderen weer afzwemmen. Waarschijnlijk gaat dit op zaterdag 28 november plaatsvinden. Uiteraard worden de kinderen die mogen afzwemmen hierover nog geïnformeerd.


Corona-update 5-11-2020

Helaas moeten we het zwembad 2 weken sluiten in verband met de nieuwste maatregelen tegen Corona. Gisteravond bleek dat we toch niet de zwemlessen voor kinderen mochten voortzetten, ondanks dat het eerder wel zo vermeld stond op de website van de Rijksoverheid.

Wij zullen u uiteraard verder informeren wanneer we weer open mogen gaan!