Corona Updates

Datum: 28-05-2021

Corona update 19 oktober 2021

Er kan en mag gelukkig weer veel meer!!!!!

Vanaf 25 september is de 1,5 meter afstand houden niet meer verplicht.

U bent van harte welkom in het zwembad om uw kind te helpen met omkleden en te kijken vanaf de hal of de buitentribune.

De tribune binnen is voorlopig nog gesloten omdat dit een kleine ruimte is met weinig ventilatiemogelijkheden.

Als u het nog niet prettig vindt om met veel mensen in een ruimte te zijn kunt u natuurlijk altijd op de buitentribune gaan kijken naar de vorderingen van uw kind.

Met vriendelijke groet,

Bestuur en personeel  Zwembad Dol-fijn

Corona update 7 juni 2021

GOED NIEUWS!!

We zijn heel blij met de verruimingen die zaterdag 5 juni zijn ingegaan. Vanaf deze datum zijn groepsactiviteiten weer toegestaan!

Op woensdag 9 juni start het vrijzwemmen voor de kinderen. Van 14.15 tot 15.45 uur

 

Op vrijdag 11 juni:

Start ouder en kind zwemmen in 2 groepen

Start vereniging d’Antilopen

Start Fifty-fit (voor deze groepsactiviteit is reserveren verplicht i.v.m. beperkte plaatsen)

Reserveren blijft ook verplicht voor banenzwemmen.

Opgeven kan via de mail, telefonisch of bij de kassa van het zwembad. Zij die zich hiervoor al hadden opgegeven kunnen nog steeds op diezelfde tijd komen.

Dinsdagmiddag van 11.45 tot 12.45 uur

Donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur

Vrijdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur en van 14.00 tot 15.00 uur.

Plaatsen zijn beperkt. Vol is vol.

Info@zwembaddolfijn.nl

0111-641383

 

Corona update 18 mei 2021

GOED NIEUWS!!

Vanaf 19 mei 2021 mag het banenzwemmen weer starten.

Vanaf 19 mei is er weer meer mogelijk in het zwembad. De versoepelingen gelden (helaas) alleen voor het banenzwemmen.  Het vrijzwemmen en het ouder/kindzwemmen mag nog niet beginnen. Zodra dit weer mogelijk is laten wij u het weten.

Reserveren is verplicht.

Opgeven kan via de mail, telefonisch of bij de kassa van het zwembad. Zij die zich hiervoor al hadden opgegeven kunnen nog steeds op diezelfde tijd komen.

Dinsdagmiddag van 11.45 tot 12.45 uur

Donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur

Vrijdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur en van 14.00 tot 15.00 uur.

Plaatsen zijn beperkt. Vol is vol.

Info@zwembaddolfijn.nl

0111-641383

Herstart zwemlessen 29 maart 2021!

Eindelijk is het dan zover!! De werkzaamheden zijn afgerond en we kunnen weer beginnen met de zwemlessen aan kinderen t/m 12 jaar. En ook het schoolzwemmen gaat komende week weer van start. Het bestuur heeft samen met de zwemonderwijzeressen een rooster gemaakt voor de particulaire zwemlessen die maandag 29 maart weer van start kunnen!!

We houden ook dan de geldende maatregelen van het RIVM in acht wat betekent dat de kinderen alleen naar binnen gaan en zich zelf omkleden en de ouders buiten wachten. Per groep mogen 2 ouders helpen. Met uitzondering van de kinderen van badje 1. Zij mogen nog geholpen worden met uit- en aankleden door hun ouders. Daarna verlaten de ouders het zwembad.

Corona update maart 2021

De zwembaden mogen weer open m.i.v. 16-03-2021 v voor kinderen tot en met 12 jaar, volgens de berichtgeving van het RIVM.

We zijn natuurlijk heel blij dat we weer mogen starten met de zwemlessen. Maar ….op dit moment is heropening van het zwembad helaas nog niet mogelijk omdat er nog groot-onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd worden. We verwachten wel dat deze op korte termijn gereed zijn.

We zien er naar uit om de kinderen weer les te mogen geven, zoals we dat ook voor de lockdown georganiseerd hadden volgens de maatregelen van het RIVM.

Corona update januari 2021

Helaas is het zwembad tot minimaal dinsdag 9 februari gesloten in verband met de nieuwste maatregelen tegen Corona van de Rijksoverheid.

Wij zullen u uiteraard verder informeren wanneer we weer open mogen gaan!


Corona-update 16-11-2020

A.s. donderdag, 19 november mogen we de lessen weer starten, die we 2 weken geleden moesten stoppen.  Alleen de lessen voor fifty-fit kunnen helaas nog niet starten, omdat er te weinig ruimte is om de afstand van minimaal 1,5 aan te kunnen houden.

Banenzwemmen kan nu op vrijdag van 13.00 – 14.00 uur of van 14.00 -15.00 uur. U moet zich vooraf wel eerst aanmelden. Dit kan in het zwembad of via de email (info@zwembaddolfijn.nl).

Ook voor baby/peuterzwemmen dient u zich vooraf aan te melen.

Op de woensdagmiddag kan als vanouds vrij gezwommen worden. Hier hoeven kinderen zich niet vooraf voor aan te melden.

Op de woensdagmiddag kan als vanouds vrij gezwommen worden. Hier hoeven kinderen zich niet vooraf voor aan te melden.

Afzwemmen

Ook mogen de kinderen weer afzwemmen. Waarschijnlijk gaat dit op zaterdag 28 november plaatsvinden. Uiteraard worden de kinderen die mogen afzwemmen hierover nog geïnformeerd.


Corona-update 5-11-2020

Helaas moeten we het zwembad 2 weken sluiten in verband met de nieuwste maatregelen tegen Corona. Gisteravond bleek dat we toch niet de zwemlessen voor kinderen mochten voortzetten, ondanks dat het eerder wel zo vermeld stond op de website van de Rijksoverheid.

Wij zullen u uiteraard verder informeren wanneer we weer open mogen gaan!


Bolus actie Bakkerij Ten Hove

Datum: 22-07-2020

Vandaag werden wij verrast met een mooi cadeau van Bakkerij Ten Hove. Die een spontane actie was gestart naar aanleiding van onze Noodkreet die we verspreid hebben. En omdat de actie draaide om bolussen, werd de opbrengst op een hele leuke manier op een enorme bolus weergegeven.

Wij danken iedereen die aan deze actie heeft meegewerkt. We zijn er super blij mee!


Noodkreet vanuit zwembad Dolfijn!

Datum: 08-07-2020

Beste inwoners van Nieuwerkerk en omgeving,

Jaren hebben we gestreden voor het openhouden van zwembad Dol-fijn. En het is ons al 20 jaar gelukt! En twee jaar geleden kregen wij het heugelijke bericht dat we nog eens 10 jaar het zwembad open mogen houden.

En toen kwam Corona…

Wij leven mee met iedereen die de gevolgen van Corona op welke manier ook voelt. Nederland ging op slot. Onze dagelijkse bezigheden waren ineens niet meer zoals gebruikelijk. Heel veel is aangepast. Ook voor ons zwembad zorgt Corona nu ineens voor troebel water! Nu we maandenlang geen inkomsten ontvangen en wel vaste lasten moeten afdragen stijgt het water tot aan onze lippen. Vandaar deze noodkreet. We willen voort met dit unieke zwembad, opgebouwd voor en door de gemeenschap! We zijn blij dat we onlangs groen licht kregen en weer open mochten gaan. Weliswaar met enkele maatregelen, maar het zwembad is weer in gebruik. Praktisch volop.

Wij beschikken over een paar professionals die alles van (leren) zwemmen weten. Bovendien wordt er al meer dan   50 jaar gezorgd voor enorm veel plezier in en rond het zwembadwater. Kijk gerust op onze website (www.zwembaddolfijn.nl) voor meer informatie.  

Weet u hoeveel kinderen en volwassenen hebben leren zwemmen in dit zwembad?                  Duizenden.

En weet u hoeveel kinderen en volwassenen dat nog zouden kunnen leren in dit bad?                Duizenden.

Maar ook mensen met een beperking, ouderen, snorkelaars, vrij zwemmers, baby’s e.a. rekenen op Dolfijn.

Het zwembad is onlangs geheel opgeknapt. Technisch, maar ook het onderhoud van het gebouw. Al meer dan 20 jaar draait het bad puur op vrijwilligers. En we hopen nog vele jaren door te kunnen gaan!

Daarom hopen wij op u als (nieuwe) donateur! Dat mag eenmalig. Liever nog structureel. Voor 5 a 10 euro per jaar zijn wij gered, maar elke euro is welkom. Mogen wij op u rekenen als u iets kunt missen?

U kunt uw vrijwillige donatie – aftrekbaar van de belasting – overmaken naar:

NL 88 RBRB 0790 1920 71 t.n.v. Stichting zwembad Dol-fijn Nieuwerkerk

Mede dankzij uw hulp kan zwembad Dol-fijn de strijd tegen Corona winnen!

Heel hartelijk dank, mede namens de talrijke gebruikers, het personeel en de vrijwilligers.

Bestuur stichting Dol-fijn.


Woensdag 27 mei 2020 heropening zwembad Dol-fijn

Datum: 15-03-2020

Onlangs is (vrij plotseling) besloten dat zwembaden weer op mogen starten. Vanaf woensdag 27 mei gaan wij weer lessen verzorgen aan kinderen die de lessen voor gevorderde combinatie, A-les, B-les of C-les volgen. Tevens gaan de lessen voor snorkelen en zwemvaardigheid weer van start. Ouders van kinderen die weer les kunnen krijgen zijn ondertussen hiervoor telefonisch benaderd.

Kinderen die nog rechtstreeks hulp van een badjuf nodig hebben om te leren zwemmen, mogen helaas nog niet starten. Er kan geen afstand van 1,5 meter aangehouden worden. Dit is volgens het protocol van de Rijksoverheid nog verboden.

Let op: ouders zijn voorlopig nog niet welkom in het zwembad. Dit omdat we simpelweg niet genoeg ruimte hebben om de 1,5 meter ruimte met anderen te kunnen garanderen. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

  • Laat uw kind thuis de naar de wc gaan en badkleding aantrekken.
  • Laat uw kind zijn/haar kleding in de tas stoppen en de tas ophangen aan een haak.
  • Na de zwemles, mag er (op dit moment) niet gedoucht worden.
  • De kinderen mogen zich aankleden en naar buiten gaan, alwaar u uw kind kunt ophalen.
  • Indien u de lessen wilt volgen, kunt u buiten door het raam meekijken.
  • Omdat contante betalingen voorlopig verboden zijn, zullen wij u een factuur sturen, die u kunt overmaken op de bankrekening van het zwembad.

Baby/peuter zwemmen mag ook weer starten met een beperkt aantal ouders met kinderen tegelijk in het zwembad. Wilt u hieraan meedoen? Meldt u zich s.v.p. aan in het zwembad. Dit mag ook per email aan info@zwembaddolfijn.nl.

Met vriendelijke groet,

Bestuur zwembad Dol-fijn


Nieuw: Fifty-fit

Datum: 18-09-2019

Fifty-Fit  zwemmen is een bewegingsles voor 50+-ers. Hierbij worden op aangepaste wijze bewegingen uitgevoerd in het water.

De doelstelling van deze les is de mensen in beweging te houden. Hierdoor wordt het verouderingsproces tegengegaan, c.q. vertraagd. Tijdens de les wordt getracht zoveel mogelijk spiergroepen en bewegingsvormen aan bod te laten komen. Bij deze oefeningen worden ook diverse materialen gebruikt. Belangrijk bij de oefeningen is ook dat er altijd rekening wordt gehouden met uw eigen bewegingsmogelijkheden, want de grens daarvan ligt bij elke persoon op een ander niveau. Prettig is ook dat het zwemwater wordt opgewarmd tot + 32 °.   De lesduur is 35 minuten.

WANNEER WORDT DE LES GEGEVEN?

            OP DE  VRIJDAGMIDDAG

            VAN 14.30 – 15.30 UUR

            KOSTEN:

            €   4,25 PER LES

            €  40,00  voor 10-badenkaart

De 10-badenkaart is 1 jaar

geldig na aankoopdatum.


D66 presenteert haar partijprogramma in Dol-fijn!

Datum: 07-02-2018